Smart Analytics
Zo creëer je een visueel aantrekkelijk dashboard!

In een half uur ben je up to date!

Dashboards zijn essentieel om waardevolle data om te zetten naar bruikbare inzichten. Toch benutten veel organisaties de mogelijkheden van hun dashboards niet volledig. De focus ligt bij de ontwikkeling vaak op het technische gedeelte van een dashboard. Uiteraard erg belangrijk, maar ook het aantrekkelijk en toegankelijk maken van een dashboard zijn essentieel. Gebruikers zijn gevoelig voor dashboards die makkelijk navigeren en er goed uitzien. Ze haken snel af als een dashboard bijvoorbeeld een gebrek aan focus heeft, te veel informatie geeft of storende kleuren gebruikt.

Chris Bogers en Coen Rispens leggen uit hoe je dashboards visueel aantrekkelijk en functioneel inricht. Tijdens het webinar krijg je praktische tips over visueel aantrekkelijke dashboards. Hoe kijken je gebruikers naar dashboards? Hoe zorg je voor een optimale gebruikerservaring? Hoe bouw je een dashboard logisch en visueel aantrekkelijk op?

In een half uur krijg je alle handvaten om zelf aan de slag te gaan. Je leert aan welke grafische eisen een dashboard moet voldoen, om ervoor te zorgen dat de gebruikers ze ook inzetten in hun dagelijkse werk. Wat zijn de do’s en don’ts bij dashboarding? Hoe zorg je voor een duidelijke navigatie? Welk type grafieken werkt wel of niet? Je ontdekt het tijdens dit webinar!

Kijk het webinar hier terug:


eBook: Datademocratie!
DOWNLOAD