Logisch Data Warehouse
Datavirtualisatie: een introductie

Informatiemanagement wordt met de dag complexer en bestaande data integratie oplossingen – meestal gebaseerd op replicatie van data – lopen vast op het (near) real time integreren van nieuwe gegevensbronnen. Je organisatie heeft behoefte om (nieuwe) gegevensbronnen steeds sneller, in real time te kunnen analyseren? Terwijl de datahoeveelheden exponentieel toenemen en gegevens verspreid zijn over een steeds complexer wordende infrastructuur waarin cloud, big data en NoSQL meer regel dan uitzondering zijn? Dan is datavirtualisatie de oplossing!

Technologie voor datavirtualisatie biedt de ‘information agility’ waar je naar op zoek bent. Datavirtualisatie maakt het mogelijk om gegevensbronnen te integreren en in real-time te ontsluiten zonder data te dupliceren, ongeacht de structuur, technologie of locatie. Met datavirtualisatie kunnen bedrijven veel sneller, beter en goedkoper inspelen op nieuwe en wijzigende informatiebehoefte.

Datavirtualisatie biedt enorme voordelen in vergelijking met traditionele data integratie:

  • Nieuwe gegevensbronnen veel sneller kunnen ontsluiten, tegen veel lagere kosten
  • Veel makkelijker kunnen experimenteren met nieuwe gegevensbronnen
  • Big data eenvoudig integreren in je informatiearchitectuur
  • Eén uniform informatiemodel, zonder verplicht fysiek te integreren
  • Geen beperkingen door voorgeschreven batch windows
  • Perfecte ondersteuning van self service BI

Tijdens dit webinar leggen we uit wat datavirtualisatie is en hoe het werkt. Aan de hand van een voorbeeld laten we ook zien hoe eenvoudig datavirtualisatie software werkt. Het webinar “Datavirtualisatie: een introductie” heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je het gemist? Kijk het hier terug.