Logisch Data Warehouse
Chalk Talk – Heeft het logical data lake de toekomst?

In 45 minuten ben je op de hoogte!

Het populaire concept kent vele definities en verschijningsvormen, maar in essentie is het een omgeving waar grote hoeveelheden – meer of minder gestructureerde – ruwe data liggen opgeslagen. Gebruikers toegang geven tot data in hun oorspronkelijke vorm is, zeker voor data science en experimentele analytics, enorm zinvol. Maar als het doel is om gebruikers directe toegang tot brondata te geven, moet een data lake dan echt uit fysiek opgeslagen data bestaan? Datavirtualisatieplatformen zijn inmiddels volwassen genoeg om logical data lakes te ontwikkelen, waarbij het dupliceren van grote hoeveelheden data uit hun bron overbodig wordt.

Tijdens deze chalk talk legt Rick van der Lans uit wat de beperkingen zijn van een fysiek data lake en wat de voordelen zijn van een logical data lake. Daarnaast legt hij uit hoe je een architectuur ontwerpt waarin je een logical data lake en een logical data warehouse integreert, hoe je gegevensbronnen virtueel beschikbaar maakt en hoe big data eenvoudig en transparant ontsloten kan worden.

Het online seminar heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je het gemist of wil je het rustig even terugkijken? Vul dan hieronder het formulier in en ontvang een e-mail met daarin de chalk talk.