Smart Analytics
Data science van de schoolbank naar de echte wereld

In bedrijven ontstaan de laatste tijd steeds vaker data science ‘speeltuinen’. Plekken in de organisatie waar slimme jonge mensen – vaak net afgestudeerd en vol enthousiasme – zoeken naar bruikbare inzichten in data van binnen en buiten het bedrijf. De meest geavanceerde wiskundige modellen worden uit de kast gehaald om business gebruikers van een glazen bol te voorzien.

De verwachtingen zijn hooggespannen, maar in de praktijk vallen de resultaten tegen. Data science bedrijven, blijkt in de praktijk weerbarstig en kennis opgedaan in de schoolbanken staat ver af van de realiteit. Datasets zijn niet zo netjes op orde als tijdens de opleiding en er zijn geen high performance clusters om je modellen op af te vuren. Bedrijven weten ook niet goed of het onder de IT afdeling valt of beter bij de business kan zitten. En tot overmaat van ramp verloopt de communicatie met analisten en business mensen erg moeizaam.

Tijdens dit webinar leggen we in een halfuur uit hoe je data science naar een hoger, professioneel niveau brengt in je organisatie. Af van de proefballonnen en op naar serieuze projecten. Met data scientists die aansluiting vinden bij de rest van de organisatie. En het belangrijkste: met échte resultaten.

Het webinar heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je het gemist? Kijk het hieronder terug: