Smart Analytics
Data Science of BI? Met een tool ben je er nog niet

Met self service analytics tools heb je geavanceerd gereedschap in handen om te schatgraven in de enorme hoeveelheid data die tot je beschikking staat. Met PowerBI, Tableau of Qlik maak je krachtige visualisaties en dashboards. En met tools als R, SPSS, R Shiny, Cognos Analytics of Python bouw je geavanceerde voorspellende modellen. Prachtig, toch?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Want echt waarde toevoegen aan je organisatie met analyses, visualisaties, rapporten en dashboards vraagt heel wat meer dan alleen kennis van een tool. In de praktijk is tooling namelijk niet de succesfactor bij self service analytics. Het succes wordt veel meer bepaald door de juiste combinatie van kennis en competenties, een goede organisatie en betrouwbare, uniforme data in combinatie met flexibiliteit.

Ben jij een BI-specialist, analist of data scientist en wil je alle mogelijkheden die je ziet vertalen naar direct bruikbare analytics die omarmt worden door je organisatie? Dan is dit webinar voor jou! In 30 minuten nemen we de belangrijkste do’s en don’ts van self service analytics door. We geven je een concrete aanpak om analytics ook voor jou tot een succes te maken. En we demonstreren hoe je slimme innovatie bedenkt met een ‘data-speeltuin’!

Het webinar “Data science of BI? Met een tool ben je er nog niet” heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je het gemist? Kijk het hier terug.