Smart Finance
Driver based forecasting met IBM Planning Analytics

Opstellen van budgetten en forecast is van oudsher het werk van de financiële afdeling. Om de business beter te betrekken bij dit proces maken veel bedrijven de stap naar driver based budgetting & forecasting. In de meest gevallen gebaseerd op Excel spreadsheets waarin afdelingen hun budget en forecast onderbouwen op basis van de business drivers die voor hen van belang zijn. Het beheren en onderhouden van al deze spreadsheets is niet eenvoudig en foutgevoelig. En het extraheren van een geconsolideerd budget (of forecast) uit alle data is helemaal een enorme klus.

IBM Planning Analytics helpt bedrijven om alle informatie over budgetten en forecasts op één centrale plek te beheren. Bovendien kunnen budgethouders op basis van zelf gedefinieerde business drivers een budget of forecast maken. Vervolgens vindt in real-time de financiële vertaling, consolidatie en rapportage van de cijfers plaats.

Tijdens dit webinar laten we je in 30 minuten zien hoe driver based budgetting & forecasting werkt en hoe je het implementeert in IBM Planning Analytics. Ook demonstreren we hoe je eenvoudig rapportages, analyses en dashboards maakt.

Het webinar “Driver based forecasting met IBM Planning Analytics” heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je het gemist? Kijk het hier terug.