Smart Analytics
Bevrijd je data! Met self service data preparation

Binnen een half uur ben je up to date!

Vernieuwende inzichten ontstaan vooral wanneer je creatief en zonder belemmeringen aan de slag kunt met allerlei databronnen. En dan bedoelen we niet alleen het analyseren van datasets die doorIT-experts voor je zijn klaargezet, maar juist het naar eigen inzicht ontsluiten en combineren van nieuwe en bestaande gegevensbronnen.

Zelfstandig analyseren van data met analysetools en interactieve dashboards is al aardig gemeengoed bij veel bedrijven. Het vrij kunnen combineren en prepareren van data wordt dat ook steeds meer. Tools voor self service data preparation zijn aan een snelle opmars bezig, waardoor het integreren en manipuleren van (big) data niet meer alleen is voorbehouden aan data engineers en ETL-experts.

Hiermee gaat er een wereld open aan mogelijkheden voor de mensen die het beste weten welke nieuwe data de meeste waarde toevoegt: de business gebruiker die dagelijks nieuwe vragen heeft.Of je nu als marketing analist je Google Analytics data wil combineren met de ordergegevens uit je data warehouse of dat je als business controller aan de slag wil met data van het CBS om mogelijke risico’s bij je klanten beter te kunnen voorspellen, het is gewoon mogelijk met technologie die vandaag beschikbaar is.

In dit webinar bespreken we de meest recente ontwikkelingen op het gebied van self servicedata preparation en laten we zien hoe je dit toepast binnen jouw organisatie. Uiteraard demonstreren we het gemak waarmee je, met de juiste tools, als eindgebruiker eenvoudig data ontsluit, combineert en prepareert voor je analyses.

Het webinar heeft inmiddels plaatsgevonden. Heb je het gemist? Kijk het hier terug.