Vinci Energies neemt smart data specialist Kadenza over

Persbericht

Vandaag maakt VINCI Energies bekend smart data specialist Kadenza over te nemen. Door deze acquisitie versterkt Axians haar portfolio aan data en analytics diensten. Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en diensten.  

Kadenza neemt sinds 2004 bedrijven aan de hand in de complexe wereld van big data, visualisatie en (financial) reporting met als doel maximaal rendement te halen uit beschikbare data. De laatste jaren heeft Kadenza stevig geïnvesteerd in concepten als cloud data warehousing, datavirtualisatie en predictive analytics.

Jeroen Blankendaal, directeur bij Kadenza: “Organisaties hebben steeds meer data beschikbaar om te analyseren, zowel binnen de organisatie als uit externe gegevensbronnen. Ze hebben de ambitie om data-gedreven te worden maar weten vaak niet hoe ze dat moeten aanpakken. Solide, betrouwbare en flexibele data platformen en architecturen zijn dan van groot belang. Hier heeft Kadenza op ingespeeld door te investeren in senioriteit, content, architectuur kennis en door strategische partnerships aan te gaan met partijen als Denodo, Snowflake en Board.

Kadenza helpt bedrijven om van data de motor van bedrijfsprocessen te maken. De activiteiten van Kadenza, met ca.14 miljoen euro omzet en ruim 80 professionals worden als geheel overgenomen en blijven als een zelfstandige business unit werken. Axians, met zo’n 1.000 medewerkers in Nederland, breidt hiermee haar portfolio uit op het vlak van business analytics in de segmenten bank- en verzekeringen, financial lease, industrie en hospitality.

Edwin van Merriënboer, directeur bij Axians: “Sensoren en data vormen steeds meer de basis voor slimme nieuwe toepassingen. IoT, Virtual Reality, Machine Learning, Artificial Intelligence, Blockchain, Bots en Apps zorgen ervoor dat we data kunnen creëren en op elk gewenst moment gebruiken. Axians beschikt al, met ruim 160 professionals in het business analytics domein, over een brede kennis en heeft de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in het opbouwen van data science kennis en diensten.”

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om Axians in haar verdere ontwikkeling van Intelligent Apps en services te versterken en is zelfs essentieel in het smart industry, smart grid, smart building en smart city portfolio.

Rob van Kaathoven, Managing Director bij Axians: “Gezamenlijk ontstaat er een krachtige organisatie en een breed portfolio waarmee we de markt helpen om data gedreven en intelligente oplossingen te realiseren voor ambitieuze organisaties.”

Kadenza zal op termijn verder gaan onder de naam Axians.

Over VINCI Energies

In een steeds veranderende wereld richt VINCI Energies zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Dat doen we om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energietransitie. Door hun sterke regionale wortels en onze soepele organisatiestructuur geven onze business units de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiency van energie-, transport- en communicatie-infrastructuur, productiefaciliteiten en gebouwen een sterke impuls.

  • VINCI Energies in 2018: €12.6 miljard omzet // 77.500 medewerkers // 1.800 business units // 53 landen
  • VINCI Energies Netherlands: € 520 miljoen omzet // 3.000 medewerkers // 57 business units

vinci-energies.nl

Over Axians

Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten. Het ondersteunt haar klanten – private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en service providers – in het gehele proces van hun ICT-projecten met een breed portfolio aan oplossingen: software oplossingen, datacenters en cloud diensten, digitale werkplekken, netwerkinfrastructuren, cybersecurity en oplossingen voor samenwerken en communiceren.

Het Axians team van professionals op het gebied van consultancy, design, integration en services ontwikkelt deze oplossingen om van technologie in elke organisatie de drijvende kracht achter digitale transformatie te maken.

In 2018 realiseerde Axians met 10.000 medewerkers een omzet van €2.3 miljard verspreid over 22 landen.

www.axians.nl.

 

Heeft u naar aanleiding van dit persbericht nog vragen? Neem dan contact op: