Mediq

Iedere dag rekenen miljoenen patiënten én de toegewijde professionals die voor hen zorgen op de levering van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen van Mediq. Als betrouwbare partner van patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars focust Mediq voortdurend op het verbeteren van de zorguitkomsten en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Mediq heeft leidende marktposities in veertien landen, met het hoofdkantoor gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 1899 en heeft ongeveer 4.000 medewerkers.

De situatie

Veel tijd kwijt met verzamelen van cijfers en samenstellen rapportages.

De oplossing

Trendanalyse en visualisatie van financiele informatie.

Resultaat

Van data verzamelen naar data analyseren. Van financial control naar management control.

Patrick Rommers, Manager groupcontrol bij Mediq, vertel hoe Mediq van financial naar management control is gegaan.

“Men wil steeds minder tijd besteden aan het maken van de cijfers, maar veel meer aan de echte analyse van de cijfers en aan plannen om dingen te verbeteren in de toekomst, als het dan slecht gaat.

Kadenza heeft ons echt geholpen onze cijfers niet alleen cijfermatig inzichtelijk te maken, maar vooral ook visueel te maken omdat je toch merkt dat heel veel mensen, met name niet financiële mensen, het fijn vinden om niet alleen cijfers te zien maar vooral ook plaatjes met trends.

Je hebt liever dat mensen tijd kwijt zijn met toelichting geven en echt analyseren waar de dingen goed of minder goed gaan dan dat ze tijd kwijt zijn met het maken van cijfers an sich.”