Kosten besparen en CO2-uitstoot verminderen

Athlon is dé autoriteit op het gebied van autoleasing in Nederland. Daarnaast ontplooit zij al jarenlang innovatieve, duurzame en kostenefficiënte initiatieven op het gebied van mobiliteit. Haar missie: Het leveren van de beste autoleasing- en mobiliteitsoplossingen voor de steeds veranderende behoeften van haar klanten. Sinds 2006 is Athlon onderdeel van DLL, een 100% dochter van de Rabobank Groep. Naast vestigingen in Nederland heeft Athlon 10 vestigingen in Europa.

De situatie

Grote wijzigingen in informatiebehoefte door herinrichting van belangrijke bedrijfsprocessen.

De oplossing

Nieuw, uitgebreider en toekomstvast data warehouse.

Resultaat

Sneller en beter rapportreren, waaronder informatievoorziening aan klanten die zorgt voor besparing op brandstofkosten én vermindering van de CO2-uitstoot.

Data warehouse

Athlon Car Lease Nederland is de marktleider onder de leasemaatschappijen. De groei die het bedrijf heeft doorgemaakt, in combinatie met een veranderende markt en fiscale wetgeving gericht op het stimuleren van het milieubewustzijn, verandert de bedrijfsprocessen. Het herformuleren van deze processen heeft gevolgen voor de informatiebehoefte binnen de organisatie en voor de manier waarop Athlon zijn IT-organisatie heeft ingericht. Professionalisering van de informatiehuishouding is essentieel voor succes in de toekomst en betekende in de praktijk een grootscheeps data warehouse project.

Informatiebehoefte

Na inventarisatie van de informatiebehoefte bleek dat het data warehouse op klant/contract informatie was gericht, maar juist ook bedrijfsinformatie moest gaan aanbieden. Dit is onafhankelijk van veranderende techniek in bronsystemen gerealiseerd. Het model is bovendien flexibel genoeg om ook in de toekomst op veranderingen in te kunnen spelen.

Resultaat

Athlon heeft een motivatieprogramma waarbij klanten kunnen besparen op brandstofkosten én waarmee de CO2-uitstoot wordt verminderd. Informatievoorziening is hierbij cruciaal om het programma meetbaar te maken en de besparingen aan te kunnen tonen. Door het stroomlijnen van de informatiehuishouding en door zoveel mogelijk informatie te ontsluiten, kan Athlon Car Lease sneller rapporteren en beter invulling geven aan het motivatieprogramma. De beschikking over real-time informatie zorgt dat deze rechtstreeks kan worden toegepast op de communicatie met en het advies naar de klant: de informatie laat zien welke besparingen de klant realiseert en welke bijdrage daarmee wordt geleverd aan het milieu. Met het beschikbaar stellen van dergelijke informatie aan klanten onderscheidt Athlon zich van de concurrentie.

Lees hier het hele verhaal van Athlon