Data Architectuur
Snowflake technical deep dive
Datum 29 oktober 2019
Locatie Kadenza, Laren

Veel bedrijven hebben een cloud strategie en zoeken naar een manier om hun data warehouse en big data oplossingen ook te migreren naar de cloud. Het perfecte moment om oude denkwijzen los te laten en een ingrijpende architectuurverandering door te voeren. Cloud platformen brengen mogelijkheden binnen bereik waar we vroeger alleen van konden dromen. Een mooi voorbeeld daarvan is Snowflake, een van de meest succesvolle analytische databases van dit moment, ontwikkeld voor de cloud met implementaties op Microsoft Azure en AWS. Snowflake is een zeer schaalbare MPP-database die ANSI SQL ondersteunt en nauwelijks beheer nodig heeft. Een enorm krachtige combinatie met de functionaliteit van bijvoorbeeld Microsoft Azure en schaalbaar van kleine implementaties tot bedrijfsbrede, gedistribueerde data-architecturen.

Tijdens deze technical deep dive werpen we een uitgebreide blik onder de motorkap van Snowflake. We leggen de filosofie en architectuur van het platform uit en laten zien wat de voordelen van een migratie naar Snowflake zijn. Van verbetering van de performance van query’s en laadprocessen tot het terugbrengen van de kosten van onderhoud en beheer. In diverse demonstraties laten we zien hoe Snowflake werkt. We laten ook zien hoe je grote hoeveelheden data slim overzet naar Snowflake en hoe je laadprocessen op een gecontroleerde manier omzet naar de cloud. Ook geven we praktische tips hoe je bestaande data warehouses en data marts kunt migreren naar de cloud en welke technische hulpmiddelen je daarbij kunt gebruiken. Uiteraard is er alle ruimte voor vragen en discussie.

 

12.30 – 13.00 uur Ontvangst met broodjes
13.00 – 15.00 uur Technical deep dive

 

Jouw gastheren deze middag:

Wouter Tetteroo
Wouter helpt bedrijven om datagedreven te worden op basis van een toekomstvaste architectuur. Hij is betrokken bij diverse implementaties van complexe data-architecturen op verschillende cloud platformen, o.a. bij Transavia en Athlon International.

Thijs Koot
Thijs is data engineer en gespecialiseerd in ontwerp en realisatie van data warehouse oplossingen op basis van Microsoft Azure en Snowflake. Hij heeft uitgebreide hands-on ervaring met SQL Server, Power BI, C# en Python.

Michel van Tongeren - Kadenza

Michel van Tongeren
Michel heeft al bijna 20 jaar ervaring met business intelligence en data warehousing.
Hij werkte recent op projecten bij onder andere AEGON en Landal. Sinds 2018 is hij actief als Snowflake expert.

Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!


Whitepaper
DOWNLOAD