Logisch Data Warehouse
Onder de motorkap van de agile data architecture

Voor bedrijven is data een essentiële grondstof voor producten en diensten. Wie data het beste benut, is de winnaar. Niet voor niets wil iedereen aan de slag met data lakes, datascience, internet of things en customer facing apps. Ontwikkelingen die vragen om een Agile Data Architecture die data sneller, flexibeler en in real time levert aan iedere persoon en applicatie die daar behoefte aan heeft.

Op 23 mei namen we in Restaurant Zuiver in Utrecht, samen met ruim 60 BI professionals, een technische deep dive in de data-architectuur van de toekomst met Rick van der Lans en Ahmed Mansour van Microsoft. Rick ging in op use cases van het logical data warehouse: waaronder big data en self service BI.

Mattijs Voet en Jacob van den Brink van Kadenza presenteerden hun referentie-acrhitectuur voor het logical data warehouse en legden uit hoe ze die architectuur geïmplementeerd hebben bij de HanzeHogeschool Groningen. Tot slot liet Ahmed Mansour van Microsoft zien welke ontwikkelingen er gaande zijn in Microsoft Azure op het gebied van virtualisatie, data lakes en big data. In de afsluitende paneldiscussie had het publiek uitgebreid de kans vragen te stellen aan de sprekers.

 

Kadenza seminarKadenza agile architecture

Kadenza seminar