Smart Finance
De office of finance in 2020

Op 30 maart vond het eerste get connected event van 2017 plaats bij De Landgoederij in Bunnik. Ruim 60 financial professionals luisterden naar drie inspirerende sprekers die ingingen op theorie en praktijk van “De office of finance in 2020”.

De keynote werd verzorgd door André de Waal, auteur, gastdocent op diverse universiteiten, directeur van het HPO Center en expert op het gebied van High Performance Organisaties. Na 15 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de factoren die kenmerkend zijn voor een high performance organisatie, heeft André zijn blik nu gericht op de financiele functie van bedrijven. In zijn nieuwste boek “Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie?” bespreekt hij 4 essentiële factoren die leiden tot een excellente office of finance. Tijdens zijn presentatie liet hij ook zien hoe de aanwezige organisaties scoren op deze factoren.

Wat er in de praktijk komt kijken bij de transitie naar een excellente office of finance, werd duidelijk tijdens de presentatie van Elke Snijder, CFO van Landal GreenParks en docent aan Business Universiteit Nyenrode. De snelle groei van Landal GreenParks vraagt om een verdere professionalisering van de financiele functie. Elke hanteert daarbij vier speerpunten: cost efficiency, business partnering, mensen & organisatie en competitive intelligence. Enthousiast vertelde Elke over de ‘data roadmap’ die Landal samen met Kadenza ontwikkelde en over de data science experimenten die de organisatie uitvoert.

Tot slot ging Chris Field, Manager Pre-Sales bij BOARD, in op de mogelijkheden die software biedt voor integrated business planning. De juiste inzet van software is een van de belangrijkste factoren in het HPFF raamwerk van André de Waal. Software die niet alleen cijfers rapporteert, maar juist het verhaal achter die cijfers vertelt. Chris demonstreerde hoe forecasting, simulatie en scorecarding financials helpt om aanjager van verandering en besluitvorming te worden.

Lees hier meer over smart finance!


Whitepaper
DOWNLOAD