Logisch Data Warehouse
Bootcamp smart data analytics

Kennismaken met de nieuwste technologie op het gebied van big data analytics, dat was de opzet van de Bootcamp die Kadenza in samenwerking met IBM organiseerde op 7 juni. Ruim 45 belangstellenden bezochten de Bootcamp in B. Amsterdam, een bijzonder kantoorgebouw, waar het grootste start-up ecosysteem van Europa gehuisvest is.

Datapreparatie

De deelnemers konden aan de slag met een dataset van UEFA met informatie over Champions League wedstrijden, op zoek naar bijzondere en onverwachte verbanden. Daarvoor moest de data allereerst ge-upload worden naar DashDB, IBM’s cloud data warehouse, en geprepareerd voor analyse. Een goede nabootsing van de analytics praktijk, waar datapreparatie al snel 80% van het werk uitmaakt.

Visualisatie

Met de data in DashDB, was er vervolgens de mogelijkheid om met IBM Watson Analytics analyses los te laten op de data en de uitkomsten van deze analyses te visualiseren. Welke factoren beïnvloeden winst of verlies in een wedstrijd? Of is het aantal doelpunten van invloed op de beoordeling van de voetbalwedstrijd?

Een leerzame en inspirerende avond die wederom liet zien hoe hard de ontwikkelingen op het gebied van self service analytics gaan.

Ook kennismaken met de wereld van smart data? Kom dan naar een volgende aflevering in de Kadenza Innovatiereeks!