Datavirtualisatie
Datavirtualisatie, lessen uit de praktijk

Samen met Rick van der Lans presenteerden medewerkers van NN Investment Partners op 1 november hun ervaringen met datavirtualisatie. Van de eerste ideeën tot de uiteindelijke keuze en het gebruik. Waar Rick van der Lans het concept van datavirtualisatie vanuit verschillende invalshoeken uitlegde, gingen de medewerkers van NN Investment Partners in op hun bijbehorende praktijkervaringen. Ze vertelden wat hun aanpak is geweest, wat goed werkte, maar ook welke valkuilen ze tegenkwamen.

Wat kwam er aan bod:

  • Hoe werkt datavirtualisatie en wat zijn de laatste ontwikkelingen?
  • Wat zijn de redenen om voor datavirtualisatie te kiezen?
  • Hoe maak je daarbij de juiste keuzes in architectuur en technologie?
  • Hoe past datavirtualisatie in jouw applicatielandschap?
  • Waar en hoe begin je met de implementatie?
  • Wat zijn de grootste valkuilen bij implementatie?

Dit seminar gaf de deelnemers niet alleen een unieke mogelijkheid om zich te verdiepen in datavirtualisatie, maar ook de kans om te leren van echte praktijkervaringen en samen met de sprekers en andere deelnemers te onderzoeken wat datavirtualisatie voor hun eigen organisatie zou kunnen betekenen.

Wil je de presentatie van NN Investment Partners en/of Rick van der Lans nog eens terugkijken? Dan kan dat hier.

Presentatie NN Investment Partners

Presentatie Rick van der Lans

NN Investment Partners
is de vermogensbeheerder van NN Group, een van de grootste Nederlandse financiële dienstverleners genoteerd aan de beurs van Amsterdam. Het bedrijf beheert wereldwijd in totaal ongeveer € 240 miljard aan vermogen voor institutionele en particuliere beleggers. NN Investment Partners heeft meer dan 1.100 medewerkers en is actief in 15 landen in Europa, de VS, Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Tijdens dit seminar leggen medewerkers van NNIP uit waarom zij voor datavirtualisatie kozen, hoe ze hun keuze gemaakt hebben en welke lessen zij geleerd hebben tijdens de implementatie van een datavirtualisatieplatform.

Rick van der Lans
is een internationale autoriteit op het gebied van business intelligence, datamanagement en datavirtualisatie. Hij is als adviseur, docent, spreker en auteur actief over de hele wereld. Van zijn boeken, waaronder ‘Data Virtualization for Business Intelligence Systems’, zijn internationaal meer dan 100.000 exemplaren verkocht.