Smart Analytics
Data science, waar start je en wat levert het op?

Op dinsdag 9 oktober heeft het seminar: “Data science, waar start je en wat levert het op?” plaatsgevonden.

Data inzetten om je bedrijf slimmer te maken… het klinkt eenvoudig, maar vraagt om grote veranderingen. Niet alleen in technologie, maar ook in cultuur, mensen en processen. Tijdens dit seminar vertelde Jeroen Adema hoe Vektis met een ‘datalab’ unieke inzichten weet te creëren voor zorgpartijen. Dr. Barry Devlin, autoriteit op het gebied van analytics, vertelde waarom meer data niet per se meer kennis betekent. Door middel van een aantal kritische vragen, liet hij de aanwezigen ontdekken wat te veranderen in het bedrijf om data science-proof te worden.

Dr. Barry Devlin is één van de grondleggers van het data warehouse. Hij is een wereldwijd gerespecteerde visionair op het gebied van business intelligence en big data. In 2013 publiceerde hij zijn baanbrekende boek ‘Business unIntelligence’. Met meer dan dertig jaar IT-ervaring is hij een veel gevraagd spreker. Barry publiceert regelmatig over alle aspecten van de waarde en het gebruik van data.

Jeroen Adema is coördinator van het innovatieve Datalab van Vektis, de organisatie die zorgverzekeraars en zorgaanbieders helpt de zorg te verbeteren met kwantitatieve inzichten. Hij combineert zijn energieke persoonlijkheid en creativiteit met een passie voor meetbare innovaties en vernieuwing. Als coördinator van het Datalab helpt Jeroen bij het opstellen van de juiste analysevraagstukken, geeft hij richting aan het data science team en zorgt hij ervoor dat machine learning en AI-inzichten helder en begrijpelijk worden uitgelegd.

Heb je het gemist of was je aanwezig en wil je de presentaties nog eens terugkijken?

Klik hier voor de presentatie van Dr. Barry Devlin
Klik hier voor de presentatie van Jeroen Adema