Data Architectuur
Data-integratie 3.0

Een schaalbare data-architectuur in de cloud

Heeft je organisatie een cloud strategie? Dan is het een logische vervolgstap om je data warehouse ook te migreren naar de cloud. Het perfecte moment om oude denkwijzen los te laten en een ingrijpende architectuurverandering door te voeren. Tijdens dit seminar op 5 maart deelden experts van Picnic, Snowflake en Kadenza hun ervaringen met het ontwikkelen van een moderne data-architectuur in de cloud en legden ze uit hoe je dit aanpakt.

Dit seminar gaf de deelnemers niet alleen een unieke mogelijkheid om zich te verdiepen in data-integratie, maar ook de kans om te leren van echte praktijkervaringen en samen met de sprekers en andere deelnemers te onderzoeken wat data-integratie voor hun eigen organisatie zou kunnen betekenen.

Heb je het gemist of was je aanwezig en wil je de presentaties terugkijken? Dan kan dat hier.

Presentatie Peter Jansens van Snowflake

Presentatie Dimitar Nedev van Picnic

Presentatie Alexander van Helm van Kadenza

 

The data warehouse built for the cloud – Peter Jansens, Snowflake

Snowflake is een massive parallel processing (MPP) database die onbegrensde opslag en analyse van data mogelijk maakt. Ontworpen als een software service die maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden van cloud infrastructuren, zonder de voordelen van traditionele oplossingen te verliezen. Peter Jansens legt uit hoe de gepatenteerde multi-cluster, shared data architectuur van Snowflake het mogelijk maakt alle soorten data bij elkaar te brengen voor de meest uitlopende use cases in een zero maintenance omgeving die automatisch op- en afschaalt als de situatie daarom vraagt.

Peter Jansens
heeft bijna 30 jaar ervaring met toepassingen voor information management, Hij implementeerde business intelligence toepassingen bij zowel start-ups als multinationals, waar hij leerde dat de bruikbaarheid van visualisaties en analyses bepaald wordt door de kwaliteit en volledigheid van de onderliggende data.


Een datagedreven supermarkt – Dimitar Nedev, Picnic

Picnic bezorgt boodschappen thuis, zonder onnodige tussenschakels. Klanten doen hun boodschappen via de Picnic app en weten tot op een half uur precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. Het bedrijf gebruikt data uit diverse systemen om bijvoorbeeld bestelvolumes te voorspellen en bezorgtijden in te schatten. Het bedrijf migreerde recent naar een cloud based data-architectuur op basis van Snowflake. Dimitar Nedev vertelt welke keuzes daarbij zijn gemaakt en legt uit waarom de nieuwe architectuur veel schaalbaarder en eenvoudiger in gebruik is.

Dimitar Nedev
is Data Platform Tech Lead bij Picnic en verantwoordelijk voor data en analytics. Hij heeft 10 jaar ervaring met databases en infrastructuur. Voor Picnic werkte hij bij het e-commerce bedrijf Fredhopper aan cloud deployment and orchestration systems.


Een cloud data-architectuur, hoe werkt dat? – Alexander van Helm, Kadenza

Alexander van Helm legt uit voor welke verbeteringen een migratie naar de cloud zorgt. Aan de hand van een referentie-architectuur voor Microsoft Azure en diverse praktijkvoorbeelden geeft hij tips hoe je stapsgewijs je bestaande data warehouse, data lake en data marts migreert naar de cloud.

Alexander van helm

Alexander van Helm
is technical director bij Kadenza. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring als adviseur, architect en projectleider en is betrokken geweest bij vele data-integratie en business intelligence projecten.