Het logisch data warehouse:
data-integratie in de overdrive

Moderniseer je architectuur in vier stappen!

Waarom dit eBook?

Traditionele data-integratieprocessen kunnen de steeds snellere veranderingen in vraagstelling en de enorme toename van data(bronnen) niet meer bijbenen. In dit boek leggen we uit waarom een logisch data warehouse dat wel kan en hoe je de stap maakt naar deze architectuur.

Wat je vindt in het eBook:

  1. Een referentie-architectuur voor een logisch data warehouse.
  2. Een business case template voor de investeringen in een logisch data warehouse.
  3. Een stappenplan om je bestaande data warehouse en data marts logisch te maken.
download het gratis ebook

Het eBook legt kort en bondig het concept van het logisch data warehouse uit en hoe je deze architectuur implementeert met een datavirtualisatie platform. Door de ontkoppeling van data en informatievoorziening maakt een LDW het mogelijk om met een bedrijfsbreed gegevensmodel te werken zonder flexibiliteit te verliezen. Omdat data niet gedupliceerd wordt, ontstaat de mogelijkheid voor agile BI en real time.

Peter van der Velde – DWH Architect bij Erasmus Medisch Centrum

Over de auteurs

Jonathan Wisgerhof is lead consultant bij Kadenza op het gebied van datavirtualisatie en het logisch data warehouse. Vanuit die rol adviseert hij grote bedrijven en multinationals over de inrichting van hun data-architectuur, informatievoorziening en rapportageverplichtingen. Regelmatig publiceert hij artikelen over deze onderwerpen.

Mattijs Voet is senior consultant bij Kadenza en helpt bedrijven bij het ontwerpen en implementeren van hun data-architectuur. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de IT dienstverlening en deelt zijn kennis regelmatig via blogartikelen en webinars.